FAQ

Hoppas du hittar svaren på dina frågor här! Skulle du sakna något, meddela mig via kontaktsidan så ser jag till att svara dig direkt och, så klart, utöka denna sida.

Hur går en rolfingbehandling till?

Varje behandling börjar med en kroppsanalys som görs i underkläderna, både stillastående och i gång. Detta för att se vad som har hänt sen sist men också för att få ledtrådar inför den stundande behandlingen.

Sen fortsätter behandlingen på en massagebänk där du som klient blir behandlad med massage- och trycktekniker, du kommer ombedas att själv vara aktiv med rörelser men även i medvetenhet om kroppen och hur du reagerar på behandlingen.

En sista del görs också sittande eller stående, för att integrera förändringarna i kroppen när den är aktiv i gravitation. Här övar man också på att införliva de nya kroppsmöjligheterna i funktionella rörelser, sånt du gör till vardags, som att sitta, stå eller gå.

Varför gör man 10 behandlingar?

Rolfing består av en serie på tio olika behandlingar som alla syftar till att få kroppen mer i balans i gravitation. Varje behandling har ett särskilt fokus och bygger på såväl den tidigare som den nästkommande behandlingen.

Under de tre första mötena arbetar vi vanligtvis med ytliga strukturer, men även djupare kroppsliga strukturer påverkas.

De följande tre behandlingarna jobbar djupare i kroppen ägnas bland annat åt det sätt på vilket bäckenet bär och håller upp kroppen.

Den sjunde behandlingen tillägnas huvudet, nacken och halsen, och under de tre sista mötena arbetar vi med de delar av din kropp som kräver speciell uppmärksamhet. Man kan säga att de sista tre behandlingarna skräddarsys per individ. Här jobbar vi tillsammans, som ett team, för att hitta bästa lösningen för just din kropp och hälsa.

Efter de tio behandlingarna väljer många klienter att komma tillbaka för att få ytterligare behandling. Ofta fortsätter kroppen att förändras efter de första tio behandlingarna så det kan vara bra att vänta några månader innan man fortsätter.

Vad har jag på mig?

Vanligtvis har du dina underkläder på dig, så välj sådana som är mjuka och följbara. För män är det bra att undvika boxershorts. Under själva behandlingen så ligger du under en filt och visar bara de delar av kroppen som är under behandling just då. Att jobba direkt mot huden istället för att jobba genom tyg har stora fördelar! Saknar du lämpliga underkläder så kan också en typisk bikini eller badbyxor fungera bra

Vad är bindväv?

Bindväv eller fascia är en stark men elastisk vävnad som du hittar överallt i kroppen; både runt dina muskler, muskelbuntar och muskelfibrer (kallas även myofascia) men det finns även varianter av denna vävnad som komponenter i tex ditt blod och i dina ögon. Fascia är det som kopplar ihop, och skiljer, alla aspekter av kroppen och det är denna vävnad som Rolfingen i första hand behandlar. Alla strukturer i din kropp är just där de är, och har den formen och de funktioner som de har, mycket tack vare den fascia som omger och genomtränger den. 

Hur skiljer sig Rolfing från andra behandlingar som naprapati och massage?

Det Rolfingen erbjuder är en förståelse för kroppen som helhet, hur allting hänger ihop och fungerar ihop till skillnad från andra behandlingar där man ser till en kroppsdel i taget eller ett symptom i taget. Rolfing behandlar bindväven, ett sammanlänkande system som håller ihop hela din kropp, i en integrerande process. Du som klient kommer att vara delaktig i behandlingen med rörelser såväl som medvetenhet för att bryta invanda mönster gällande hållning och rörelse som kan ligga bakom tex smärta eller begränsad rörlighet. I varje session ingår rörelser för att öka medvetenheten om kroppen och hur du rör den i ditt vardagliga liv för att öka ditt välmående och din vitalitet.

Är Rolfing smärtsamt?

Många kopplar ihop Rolfing med bindvävsmassage vilket kan vara ganska så smärtsamt, men, Rolfing är något annat.

I Rolfingens tidiga början fick den ett rykte om sig att vara smärtsam men Rolfingen har utvecklas avsevärt sedan dess. Exakt hur din upplevelse kommer bli beror på din kropp; hur den mår och vad den har varit med om tidigare i form av skador och stress tex. Beröringen kan vara både mjuk och väldigt direkt så upplevelsen kan vara därefter, behaglig till intensiv. Men, den bör aldrig vara smärtsam som något du ska ”härda ut”. Rolfing fungerar bara om du är bekväm.Därför är det en ständig kommunikation mellan dig och din Rolfare så att du som klient alltid ska känna att det är du som har kontroll över intensitetsnivån eller trycket som appliceras.

Avbokning och sjukdom

Ta aldrig en Rolfingbehandling när du är sjuk. Bättre att du avbokar än att chansa.

Avbokning sker via mejl, sms eller samtal senast kl 12.00 dagen innan bokad behandling. Annars får du betala för din behandling.

Pris

En Rolfingsession á 90 minuter kostar 1 050 kr, inklusive moms.

Boka din tid här!